Brynzovník.

16. března 2010 v 11:13 |  Recepty

Suroviny:350g polohrubé mouky, 200 ml vlažného mléka, 1/2 kostky droždí, 1/2 pol.lž.cukru krupice, 1 a 1/2 čaj. lž. soli, 3 pol. lž. oleje, 1 vejce
Náplň: 2 klobásky, 2 cibule, uzený salám
Brynz.vrstva: 200 g brynzy, 250 g zakys. smetany, 1 vejce, sůl, nastr. eidam
Postup: Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Pak smícháme s moukou, olejem, vejcem a solí. Těsto necháme vykynout 1/2 až 3/4 hod.
Osmažíme cibuli s klobáskou a salámem.
Smícháme brynzu se zakys. smetanou, eidamem, vejcem a solí.
Těsto rozprostřeme na plech a necháme ještě 10 min. kynout. Pak položíme náplň a překryjeme brynzovou vrstvou.
Pečeme na 200 ° C asi 20-25 minut.
Protože má zakys. smetana 190 g přidávám bílý jogurt.
Dobrou chuť.
gif
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama