Ovocný koláč s želatinou.

19. března 2010 v 10:41 |  Recepty

Těsto: 300g hl. mouky, 1 kypřící pr. do pečiva, 300g mouč. cukru, 1 vanilk. cukr, 2 vejce, 60g rozpušť. másla, 165g podmáslí (kefíru)

Postup: Mouku a pr. do peč. prosejeme do mísy, přidáme cukr, vanilk. cukr, vejce, máslo a podmáslí (nebo kefír).Ručním šlehačem vyšleháme.Těsto dáme péct na plech (30x40) na 180 °C asi 20 minut.

Krém: 500g tvarohu, 1 vanilk. cukr, 1-2 pol.l žíce moučk. cukru, 3 plátky plátkové želatiny (nebo odpovídající množství želatiny práškové), 150 ml mléka na namočení želatiny
Postup: Tvaroh, vanilk. cukr, a cukr promícháme, na mírném ohni rozpustíme želatinu, metličkou do ní vmícháme pomalu tvaroh a pořádně promícháme. Krém natřeme na vychladlý korpus, ozdobíme ovocem a dáme do lednice ztuhnout.

Na ozdobu: 1 000g míchaného ovoce v konzervě -necháme odkapat (třeba ovocný kokteil a jahody), 2 dort želé čiré dr. Oetker, 500 ml tekutiny (šťávy z kompotu doplněné vodou), cukr podle chuti
Želé připravíme podle návodu na obalu. Nalijeme na ztuhlou buchtu a dáme do lednice ztuhnout asi na 4 hodiny.
Dobrou chuť.
gif
 


Komentáře

1 ladyth ladyth | Web | 19. března 2010 v 11:15 | Reagovat

krásnej blog

2 Blanka Blanka | Web | 21. března 2010 v 18:59 | Reagovat

Tak těmto buchtám s želatinou se u nás říká " BUCHTA POD SKLO" a máme je móóóc rádi.Děkuju za návštěvu na mém blogu!!!!! :-)

3 milavysivka milavysivka | 21. března 2010 v 21:38 | Reagovat

Nemáte zač,já taky děkuji :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama